Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Kontakti LKKn  

Kontakto kun LKK

La Loka Kongresa Komitato (LKK) povas respondi demandojn de vi.
Bv plenumi ĉiujn postulatajn kampojn*.

Den lokala kongresskommittén (LKK) kan besvara dina frågor.
Var vänlig fyll i de obligatoriska fälten*.
Ni nur uzos viajn informojn por la koncerna temo.
Vi använder bara din information för ditt ärende.
Aboni novaĵleteron: Bulteno de SvEspKon
Funkciigita per Fox kontakto
   

Svenska esperantokongressen 26-28 maj 2017

Detaloj
Årets kongressort är ett historiskt minnesmärke. Vi, eller de flesta, kommer att bo på Forsviks vandrarhem, som är en gammal arbetarlänga med bevarade lägenheter. Där kommer några möten med få deltagare också att äga rum. I övrigt förläggs aktiviteterna till lokaler i det gamla brukskontoret.
 
Forsvik med omgivningar är en naturskön trakt: Göta kanal går genom byn, de tre Tivedensjöarna Unden, Viken och Örlen har sina utlopp där. Det finns goda möjligheter att hitta en plats att slå sig ner och meditera över hur det kan ha varit någon gång i ett fördolt skede, då människor slog sig ner här, då man började utnyttja det första vattenhjulet och en indusriell era startade. Eller livet vid kvarnen, som 1410 donerades till Vadstena kloster, eller hur sågen levererade virke till byggandet av Vadstena slott drygt 100 år senare. Guillou valde också Forsvik som boplats för sin romanhjälte Arn. Mer om historien kommer på plats.
 
Boende
Vi kommer att hyra hela vandrarhemmet i Forsvik. Byggnaden har två plan. Där finns 12 dubbelrum så det ger 24 bäddar. Rummen är stora och i de flesta rummen finns det även 1 våningssäng placerad. Så totalt har finns det 34 bäddar. Fyra rum, två på varje plan, har kök, egen dusch och toalett. På nedre plan finns, förutom reception, frukostkök, frukostmatsal, gemensamt kök, matrum, sällskapsrum, två toaletter utan dusch och tre toaletter med dusch. På övre plan tre toaletter med dusch. Man kommer att kunna välja om man vill köpa till frukost eller om man vill ordna den själv.
 
Om du vill ordna ditt boende själv så finns hotell, B&B och vandrarhem i bl a Forsvik, Karlsborg och Undenäs.
 
Kongresslokalerna
ligger i gamla brukskontoret på andra sidan gatan, där vi också kommer att ordna med fika under dagen.
 
Utflykt
Vi håller på att undersöka möjligheterna till en båtutflykt på Göta Kanaleller på någon av sjöarna som omger Forsvik. Även en tur till den näraliggande Tivedsskogen är en möjlighet.
 
Att ta sig hit
För den som åker tåg är Töreboda lämpligaste station. Alternativet är Karlsborg men då blir det buss från Skövde. Vi kommer att samordna skjuts från/till Töreboda under förutsättning att vi får veta era ankomststider.

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton
   
© EsperantoSverige 2012