Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Kurser och läroböcker

Det finns de som lärt sig grunderna i esperanto på en vecka, i ett pyttelitet häfte "Nyckel till esperanto" - men de flesta behöver mer tid och mer material.

Startpaket

Esperantoförbundets startpaket innehåller läroboken EPoGo som togs fram för gymnasiet. Med textboken följer en övningsbok. I paketet finns även Lilla ordboken med det mesta av det ordförråd man behöver för att klara sig i vardagliga situationer. Dessutom får du Kompendiet, en enkel och tydlig genomgång av grammatiken. Den är skriven av Bertil Wennergren som numera är ledamot av den internationella Esperantoakademin.
Beställ startpaketet här.

Andra läroböcker i esperanto

Språket utformades medvetet av Zamenhof för att lämpa sig för självstudier. Det finns en stor mängd läroböcker.

Förutom läroboken i startpaketet finns ytterligare en bra lärobok som riktar sig till en yngre publik:

Esperanto Direkt är gjord för ungdomar i tonåren.

En klassiker heter Jen nia mondo som finns i en nybörjar- och en fortsättningsdel. Dessa kan beställas från Esperantoförlaget.

Internet-kurs, brevkurs

Den bästa Internet-kursen hittar man på www.lernu.net, och den är gratis. Den finns på många språk, inklusive svenska.

Komplettera med Esperantoförbundets brevkurs och få direktkontakt med kursledaren Roland Lindblom.
Anmäl dig till brevkursen genom att skicka ett brev till Svenska Esperanto-Förbundet, adress och telefon se nedan, ring 08-34 08 00 eller använd kontaktformuläret under Kontakt.

Svenska Esperanto-Förbundet
Box 2276
SE-103 17 Stockholm

Veckoslutskurser, sommarkurs mm

Esperantogården i Lesjöfors ordnar kurser på olika nivåer från nybörjare till konversation, även barnverksamhet. Lokala föreningar ordnar veckoslutskurser. Håll ett öga på Kalendaro eller kontakta oss.

Ordbok i tryckt form och på Internet

Ordboken svenska-esperanto av Ebbe Vilborg finns både som vanlig bok och i elektronisk form. Den vanliga boken "Ordbok svenska-esperanto" kan beställas från Esperantoförlaget. Den elektroniska ordboken är en fullständig och sökbar digitalisering av den tryckta versionen. Du hittar fler hjälpmedel under menyn "Esperanto" på EsperantoSverige.

Esperanto-Centro i Stockholm

På Esperanto-Centro i Stockholm (Vikingagatan 24; kontakta oss för öppettider) finns fler läroböcker att välja på, lätt läsning, ordböcker och skönlitteratur. Vi har öppet när Stockholmsklubben har sina möten vilka oftast inträffar på onsdagar kl. 18.00. Se i Kalendaro för program.

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton
TOP