Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Ungdomsförbundet

SEJU är den svenska esperantorörelsens ungdomsförbund. Det bildades 1958 men verksamheten är idag i princip sovande. Aktiva SEJU-medlemmar samarbetar med förbundets övriga medlemmar, oavsett ålder.

Vad är SEJU

SEJU står för Sveriges Esperantisters Ungdomsförbund (Sveda Esperantista Junulara Unuiĝo). SEJU bedriver verksamhet på och om esperanto. Verksamhet på esperanto är sådant som internationella ungdomsträffar för esperantister, seminarier, festivaler mm. Vår verksamhet om esperanto handlar om att producera och sprida informationsmaterial om esperanto till intresserade, att hålla språkkurser, att förmedla kontakter mellan unga esperantister i Sverige och internationellt mm.

SEJU grundades 1958, som ett ungdomsförbund till Svenska Esperantoförbundet. Vi är fortfarande ett ungdomsförbund till SEF, vilket bl.a. innebär att vi har en del gemensam verksamhet.

SEJU är även en landssektion av TEJO, den internationella esperanto-organisationen för ungdomar. TEJO gör ungefär samma saker som SEJU och SEF, men på en internationell nivå.

SEJUs hemsida

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton
TOP