Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Välkommen till Norrköping

Printi

  Norrköpings Esperantoklubb samlar esperantister från främst Norrköping men även från andra delar av Östergötland och från  Södermanland. Vi träffas på möten en gång i månaden och många av oss deltar dessutom i studiecirklar varje vecka.Cirklarna bedrivs i studieförbundet NBV:s regi och hålls, liksom mötena, i dess lokaler på Åbygatan 2 i Norrköping.

 

Vi har kontakter över hela världen, inte minst med Norrköpings vänorter Tammerfors och Trondheim. Av tradition stöder vi esperantorörelsen i Afrika, framför allt i Angola, där vår medlem Eugeniu Mustea (1935-2003) arbetade som FN-expert 1978-1984. Han ledde där kurser i esperanto, vilket blev fröet till den angolanska esperantorörelsen.

Under våren 2013, exakt 100 år efter det att den första esperantoklubben bidades i Norrköping, skedde en radikal förändring av Norrköpings Esperantoklubb. Vi konstaterade att det blir allt svårare att hitta styrelsemedlemmar, revisorer och andra funktionärer och beslutade oss för att slopa den gängse föreningsstrukturen. Målet är att den tid som hittills lagts på administrativa sysslor i stället skall användas till olika esperantoaktiviteter, studier och utåtriktad verksamhet.

 

Du som är nyfiken på esperanto kan kontakta någon av följande personer:

 

 

 

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton

Kontakter i Norrköping

Det händer i Norrköping

Neniu planita evento!