Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Vi behöver dina åsikter!

Detaloj

Nu är det dags att starta omvandlingen av EsperantoSverige på allvar. Efter tre års tester har vi hunnit få en del frågor och idéer, men inte så många så att vi egentligen vet vad våra besökare har nytta av och vill ha. Nu har du chansen att önska, tycka eller bara lyckönska oss i arbetet. Använd gärna formuläret under huvudmenyns Aktuale -> Kontakto. Det går också att diskutera saken i Diskutejo på intere.se eller kontakta administratörerna privat.

Vår ursprungliga ambition var att bjuda in alla olika delar av esperantorörelsen att samla sig på en gemensam yta. Att helt enkelt göra det lättare för folk att snabbt hitta relevant info och inte behöva hoppa runt mellan flera olika hemsidor. Ambitionen var också att ge utrymme för klubbarna att visa upp sig och sin verksamhet, samt samarbeta över gränserna för att göra SEF till något mer än en isolerad styrelse som ska försöka representera enskilda och klubbmedlemmar mot omvärlden. Det har inte lyckats så väl som vi hoppades, men i grund och botten består den ambitionen. Trots att vi har ca 15 redaktörer i de klubbar och organisationer som ändå är med, använder sig långt ifrån alla av denna möjlighet. Det måste bli lättare att använda ES.se. Eftersom finansieringen inte längre är något större problem, är vi friare att använda tjänster som kostar en slant för att göra sidan mer tillgänglig.

Tanken är därför att dra ner på ambitionen utan att förlora innehåll. Eftersom hela hemsidan kommer att omvandlas, så arbetar huvudadministratören för tillfället utifrån hypotesen att klubbsidorna, åtminstone till en början, får ett enklare och mer enahanda utseende med tre huvudsakliga innehållstyper; info om klubben och dess verksamhet, blogg samt kontaktuppgifter. Aktivare klubbar med fler behov kommer att kunna få mer, men utgångspunkten blir en standardiserad modell som är lätt för våra funktionärer att hantera. Därmed kan vi också lägga upp info om grupper och klubbar som inte uttryckligen vill ha en egen hemsida. Erfarenheten nu visar att nytillkomna medlemmar är förvånade att det inte finns mer info, och inte heller info om alla klubbar och grupper.

Av funktionerna är Kalendaro en viktig del som fungerat bra och dessutom drar till sig besökare. Den blir kvar i ungefär samma utförande. Kontaktformuläret kan komma att förändras. Den stora förändringen kommer mest att upplevas av redaktörerna, eftersom vi försöker bestämma oss för ett bättre sätt att hantera innehåll för medarbetare. Det finns flera att välja på, därför är vi tacksamma om du förmedlar vad du önskar och förväntar dig när du besöker den här hemsidan. Det hjälper oss att välja rätt från början.

För dig som är seriöst nyfiken på vad som komma skall, går det att tjyvkika på esperantonordio.org/nova. För att vara förberedda på en eventuell succé köpte vi en gång domänen esperantonordio.org, men den används bara för administrativa syften än så länge. Som t ex utveckling av kommande reguljära EsperantoSverige.

 

 

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton
   

Artikoloj en tempa ordo  

   
© EsperantoSverige 2012