Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Rubriker

Detaloj

Underrubriker

Rubriken för en artikel dyker upp längst upp som en egen enhet ovanför textmassan. Du ska alltså inte skriva in samma rubrik en gång till överst i din artikel. Om du skriver artiklar på en sida som använder en mall som har lite klent avstånd mellan rubriken och texten kan du börja med en tom rad eller be en administratör korrigera mallen.

För att ge ett likartat och sammanhängande intryck för besökaren, var vänlig kontroller att din artikel smälter in bland annat på sidan. Syftet är att ge en god upplevelse för besökaren.

Inne i en artikel kan du lägga in underrubriker för att underlätta läsningen. Principen är att vi använder storleken "heading2" eller "heading3" för rubriker av samma dignitet som huvudrubriken (gäller t ex vid sidbrytning). Storleken mellan rubriker varierar mellan olika mallar och även mellan redigerarna, så experimentera gärna lite så att underrubrikerna inte blir större än huvudrubriken. För underrubriker, använd helst "heading3" eller "heading4".

Rubrik väljer du så här:

  • Markera den text som ska vara rubrik
  • Klicka på fallmenyn Format/Formato (normal text kallas Normal eller Paragraf)
  • Välj 'Heading' eller 'Ĉapo' med nummer

Du måste helt enkelt själv lära dig vilka rubrikstorlekar som passar bäst för de mallar du använder, eftersom vi använder olika mallar som inte använder exakt samma inställningar. Det förekommer även skillnader mellan systemets olika redigerare.

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton
   
© EsperantoSverige 2012