Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Välj en bra artikelrubrik

Detaloj

Välj en beskrivande titel!

På hemsidan finns många artiklar. Eftersom en dum dator har hand om dem har den svårt att hantera artiklar med likadana namn. Använd därför specifika uppgifter i dina titlar. Te x "Elfino åkte till Göteborg - nov 2012" istället för "Min resa".

Aliaset "alinomo"

Det är viktigt att du bara använder små bokstäver och siffror, utan mellanslag. Skilj orden med bindestreck. T ex titeln "Elfino vojaĝis al Gotenburgo - nov 2012" får aliaset "elfino-vojagxis-al-gotenburgo-nov-2012".

Artikelnamnet har både en synlig rubrik i själva artikeln, men också sitt alias. Detta är den textsträng som läggs till den nätadress (URL) som är unik för varje artikel. Detta gör det möjligt för besökare att kopiera adressen till en specifik artikel på hemsidan.

Använd aldrig mellanslag i alias

Datorer läser bara nätadressen tills de hittar ett mellanslag. Det betyder att adressen är slut. Om du använder ett mellanslag kommer datorerna inte att läsa mer än början på nätadressen. Om du inte förstår hur man skriver ett alias kan du lämna fältet tomt. Systemet hittar i så fall själv på ett alias.

"Alia nomo" vid sidbrytning

Funktionen Sidbrytning ger en annan möjlighet. Men blanda inte ihop alias (alinomo) med annat namn (alia nomo).

Det kan vara förvirrande att man skriver in en rubrik även för delar av en artikel vid sidbrytning. Med sidbrytning kan man dela upp en artikel i flera delar med egna rubriker som syns i ett litet fält längst upp i artikeln. Det övre fältet när man väljer sidbrytning, är namnet på delen i artikeln, med det andra fältet ger dig möjlighet att ge ett annat namn åt den delen i artikelns egna rubriklista.

Komentoj

  • Neniuj komentoj troveblas
Aldoni komenton
   
© EsperantoSverige 2012