Bonvenon kara membro!

Ĉu vi volas membriĝi? Uzu la formularon en la paĝo Membriĝi sub la ĉefa menuo EsperantoSverige.

ENIRI

Joomla! och esperanto

Detaloj

EsperantoSverige officiell hemort för Joomla! på esperanto!

När beslutet tagits att vi skulle skapa en hemsida på esperanto behövde vi ett stabilt och användbart CMS - "administrationssystem för innehåll". Eftersom en av initiativtagarna redan hade använt Joomla! under åtskilliga år och fortfarande var nöjd med det, var valet enkelt.

Esperanto var officiellt språk i Joomla 1.5, men när version 2.5 kom avlägsnade sig projektledaren för översättning och arbetet avstannade. Skillnaderna mellan versionerna 1.5 och 2.5 är så stora att vi bara kunde återanvända ungefär 25 % av den tidigare översättningen. Detta arbete försiggick under våren och sommaren 2012. Från och med juli 2012 tillhör esperanto återigen de officiella språken i Joomla då första fasen, språkpaket för framsidan i J! 2.5.6 var klart. Så fort vi är "färdiga" med hemsidan esperantosverige.se, är planen att fortsätta översätta Baksidan/admin för J! 2.5 och även göra klar språkpaket för J! 3. Detta påbörjas antagligen tidigt under 2013.

 

Översättningar

Joomlas språkpaket för framsidan, version 2.5.6, finns officiellt på Joomlas sida för översättningar. Vi jobbar med att översätta tillägg samt bygga vår nya hemsida under hösten-vintern 2012-13, men så fort dammet har börjat lägga sig fortsätter vi med admin för 2.5.x och även användarsidan till J! 3.x.

De tillägg vi hittills har översatt och använder är: Kunena 2 (Diskutejo), AdsManager (Pulmerkato), GCalendar (Kalendaro), Fox Contact (Kontakto), Phoca Download (Arkivo/Alŝuto), CeltaWeb Traffic (Vizitoj), Authorlist (Aŭtorlisto), Freestyle FAQ (Demandaro), JoomShopping (Butiko), CNotes (Notoj), Kide Chat (Babilejo), Komento (Komento!) och BS MyJspace (Membropaĝoj). Halvöversatta är jNews (novaĵleteroj), UddeIM (Rapidmesaĝoj) och Hoduma (Raportilo).

På tur står: Fabrik (Farendaĵoj) och PrioritySpend (?). I förebyggande syfte har även delar av jNews (ligger för fäfot eftersom ingen vill ta hand om nyhetsbrev för tillfället) samt Community Builder som vi kan komma att få nytta av.

Vi skickar våra översättningar till ägarna av tilläggen, men de kan även nås och laddas ner under Enhavo -> Dosiera arkivo -> Teknikaĵoj vartefter de är klara.

 

Kontakter och ansvariga

Joomlas "International Esperanto Translation Team Coordinator" är Stella Lindblom. Officiella medhjälpare är Sara Török och Puff Östling. Vi är från Sverige allihop men vi hoppas att fler människor från flera länder ansluter sig för att skapa en internationell Joomla-grupp för esperanto.

För att få kontakt kan du antingen använda vårt kontaktformulär elelr skriva till tradukoj (ĉe) esperantosverige (punkto) se.

Planen är att få igång projektet på joomlacode.org igen. Det leddes av Cindy McKee när hon översatte Joomla 1.5, den nyss avlidna versionen.

   
© EsperantoSverige 2012